Residentie - Concept


De residentie Lago di Como telt 24 appartementen en 28 parkeerplaatsen in het ondergrondse parkingcomplex.

Er werd geopteerd voor ruime wooneenheden die voldoen aan de hedendaagse vraag naar voldoende buitenruimte. Mede daarom worden extra grote balkons voorzien aan de leefruimtes.

Het project Lago di Como wordt gebouwd met kwalitatieve materialen. Daarom is gekozen voor een witte gevelsteen in combinatie met een donkere gevelparementsteen voor de contrasterende accenten. Hetzelfde verhaal geldt voor de balkonelemenen: globaal worden de achitectonische betonelementen voorzien in een witte kleur met twee balkons in een donkere kleur om het geheel een speelse, frisse indruk te geven.

Er worden transparante glazen balustrades voorzien op de balkons, gecombineerd met spijltjesbalustrade op de terrassen.

  • Voor iedere wooneenheid is 1 parkeerplaats voorzien in de ondergrondse parkeergarage.
  • Deze nieuwe residentie is ontworpen in een 'nieuwe' waardevolle architectuur, eigen aan de huidige bouwmethode en diverse technische voorschriften en wetgevingen en ge├»ntegreerd in zijn groene omgeving.
  • Het project Lago di Como heeft zijn eigen handtekening en is een klassevol gebouw met volwaardige en tijdloze gevelmaterialen.

De nieuwe residentie kent een gelijkvloers, verdieping 1, 2 en 3 en een penthouse. Het gelijkvloers wordt voorzien met 6 wooneenheden en 2 inkoms naar de Speiestraat toe. Op de 1ste en 2de verdieping worden telkens 6 wooneenheden voorzien, op de 3de verdieping komen 5 wooneenheden en tenslotte wordt er nog 1 wooneenheid voorzien op de penthouseverdieping. Alle appartementen worden voorzien van een ruim terras.

Vanaf de achterliggende weg, tussen de bestaande residenties langsheen de Leiekaai en de nieuwbouw, wordt een inrijhelling voorzien naar de ondergrondse parkeergarage. Deze parkeergarage biedt plaats aan 28 parkeerplaatsen waarvan er 2 parkeerplaatsen integraal toegankelijk zijn.

In de kelder bevinden zich eveneens de technische lokalen zoals de tellerlokalen, vuilnisberging, hoogspanningscabine, fietsenberging en enkele individuele bergingen.

Residentie Lago Maggiore is een creatie van het gereputeerde architectenbureau B. & C. COUSSEE uit Roeselare.

Groen en gezondheidsaspect : de buitenruimte wordt opgenomen in het aanpalende park met een prachtige lak en tal van groenvoorzieningen als een rustoase voor de bewoners.

Er werd beroep gedaan voor de aanleg van park en lak op tuin- en landschapsarchitect Lieven Vereecke uit Tielt.